Луксозни жилища изграждат до парк "Света Троица" в София

Предвидени са общо 59 апартамента

[ изпращане ] [ принтиране ] [- намаляване ] [+ увеличаване ] Автор: Гергана ДИМИТРОВА
7095 прочитанияОбект Жилищна сграда Executive Park Residence местност Разсадника-Бежанци, София
Инвеститор "Старбилд" ЕООД
Проектант DID-STUDIO, арх. Румен Донев,  арх. Марина Игнатова, арх. Николай Давидков
Изпълнител "Ултрастрой" ЕООД
Консултант "Светлозара Драганова-СД" ЕООД.
РЗП, включително сутерени 7685 кв.м
Фаза строителство

До един от най-привлекателните паркове на София - "Света Троица", ще бъде разположена нова жилищна сграда. Така тя ще е едновременно комуникативно и спокойно място. Инвеститор на обекта е фирмата "Старбилд" ЕОД. Архитектурният проект е разработен от "ДИД - студио" (DID-STUDIO) с проектанти арх. Румен Донев, арх. Марина Игнатова, арх. Николай Давидков (част "Архитектура"), "МПМ проект" (част "Конструкции"), инж. Свобода Игнатова (част ВК), инж. Георги Бояджиев (част "Електро"), инж. Стела Чамова (част ОВ), "Мапекс" (част "Вертикална планировка"), инж. Стефка Москова (част"Паркоустройство и благоустройство"), инж. Ангел Ангелов (част "Пожарогасене"), инж. Д. Донева ("Интериор"). Главен изпълнител на обекта е "Ултрастрой" ЕООД.
Консултант по строителния надзор е фирмата "Светлозара Драганова-СД" ЕООД.
Първият етап на строителство включва изграждане на сграда А, ситуирана на парцел с площ от 579 кв.м. Тя се намира на ъгъла на ул. "Хисаря" и ул. "Любен Весов". Източната фасада на сградата е ориентирана към ул. "Хисаря" с панорамна гледка към парка "Света Троица". По ул. "Любен Весов" сградата е ориентирана на юг, като през улицата граничи с озеленено междублоково пространство. На север е калкан със сграда Б, чието строителство предстои.
Архитектурното решение е в изчистени и спокойни форми. Сградата е решена на 13 надземни нива и два подземни етажа.
На първия надземен етаж са разположени два магазина и обширно централно фоайе, както и пет гаража.
На подземните нива са предвидени паркоместа, гаражи, улици и общи инсталационни помещения.
В сградата има общо 59 апартамента, разположени от втори до единадесети етаж. Предвидени са седем едностайни, 28 двустайни и 24 многостайни. Всички апартаменти са разположени максимално благоприятно спрямо ослънчаването на сградата. Повечето имат източно и южно изложение. Във функционалното разпределение на жилищата е търсено разнообразие с оглед създаването на индивидуални интериорни решения. Те са съобразени със съвременните изисквания за среда на обитаване.
По желание на инвеститора за всеки тип апартамент са разработени интериорни проекти, дадени са и конкретни решения на всички общи вътрешни пространства.
Конструктивното решение на сградата е с монолитна стоманобетонна конструкция. Покривът на сградата е плосък. В момента се изпълнява грубият строеж в начален етап на обекта. Ще бъдат изпълнени всички необходими инсталационни системи. Околното прост­ранство ще е благоустроено и озеленено.

Форум 19 коментара

скриване на коментарите

1 Анонимен потребител арх
02 юни 2008, 21:16
Дано инвеститорът да плати капаците, за да не се получи поредната грозна и скучна. Обиден или неуместен коментар?
2 Анонимен потребител gold
08 юни 2008, 16:31
При цените които са обявили блокчето трябва да е в докторската градина и с златна арматура Обиден или неуместен коментар?
3 Анонимен потребител fox7
03 септември 2008, 11:21
,,При цените които са обявили блокчето трябва да е в докторската градина и с златна арматура ,, Ако ми намериш в докторската градина ново жилище на 1700 евро обади ми се да купя и аз едно-две а? Обиден или неуместен коментар?
4 Анонимен потребител nick
12 декември 2008, 08:07
Казва се армировка, не арматура. Има огромна разлика. А и не е златна, за сметка на това е доста яка, даже прекалено яка според мен. Сигурно затова са такива цените. Бетона също е по-як нормалното (клас B25). Обиден или неуместен коментар?
5 Анонимен потребител Kirilov
10 февруари 2009, 17:18
Искам да си взема апартамент там, но не знам дали инвеститора ще иска замяна за моя, който се намира в района и е панелка 70 м2 ... ще си доплатя разбира се ?! Обиден или неуместен коментар?
6 Анонимен потребител F TRANS OOD
18 февруари 2009, 08:37
ултра строи са уникални му6енници колеги сас строителна техника не им работете напред ниама да си земете парите иван борисов е едно ботевградско дупе което скоро сте баде зверски пребит от ниакои измамен. Обиден или неуместен коментар?
7 Анонимен потребител майстора
16 юни 2009, 17:58
колеги иван борисов наистина е мошенник той и нас ни излъга с цените и после ни ги свали , тази фирма нестава за работа Обиден или неуместен коментар?
8 Анонимен потребител galata
11 юли 2009, 19:56
таз фирма е н1 бе хора Обиден или неуместен коментар?
9 Анонимен потребител huhu
30 октомври 2009, 16:55
от тази фирма ама нищо не става.Ако не сте вийдали прост човек,там можете да го видите .Това е шефа на фирмата Иван Борисов. Никои от неговите подизпалнители не си получава парите на време.Ако имате излишни пари да си купувате материалите и да си плащате на работниците, без да получавате дивиденти в продалжение на месеци,тогава това е вашата фирма за която можете да си похарчите парите.Това е фирмата пирамида с която и най преуспелите предприемачи ще фалират. Никога не се захващайте с този човек ,нито да работите за него ,нито да ви изваршва каквито и да е било строителни работи Обиден или неуместен коментар?
10 Анонимен потребител баш майстора
11 февруари 2010, 16:03
Ултрастрой е най-точната фирма, мога да го кажа, защото съм работил и в много други.... Иван Борисов е пич и с него се работи лесно. А за злобарите - да го д...... Обиден или неуместен коментар?
11 Анонимен потребител ЕФ ТРАНС ЕООД
15 февруари 2010, 19:25
Относно коментар на F TRANS OOD [неутрално] от 18.февруару 2009г.:
На първо място бихме искали да уточним, че фирма F TRANS OOD не съществува като такава. Правилното й име е "ЕФ ТРАНС" ЕООД, а въпросният коментар е написан от бивш наш служител, който бе уволнен поради злоупотреби и системна употреба на алкохол и психотропни вещества през работно време. Нееднократно лицето се е представяло като съдружник в "ЕФ ТРАНС" ЕООД, уронвайки авторитета на фирмата и на реалните й партньори.
На второ място желаем да потвърдим, че "УЛТРАСТРОЙ" ЕООД, с управител г-н Иван Борисов, и до днес е наш лоялен партньор и платец.
И не на последно място бихме искали да добавим, че еднократното забавяне на плащане, не дава право на служители на "ЕФ ТРАНС" ЕООД да злоупотребяват с репутацията на клиентите й.
Повече информация можете да получите от управителя на фирма "ЕФ ТРАНС" ЕООД - Веселин Кръстев на телефон: 0896 710 200. Обиден или неуместен коментар?
12 Анонимен потребител valio.m
18 февруари 2010, 22:36
Тези глупости по отношение на Ултрастрой могат да ги изкажат само хора, които никога не са имали контакт с Иван Борисов и които не са работили в тази фирма. Фирмата и собственникът са супер точни и коректни. А подобни хора, които не са наясно за това как стоят нещата няма смисъл да пишат глупости и да се изразазяват неподготвени. Само едни комплексар може да плюе по форомите, вместо да си реши проблемите с бивши работодатели по установения ред. Ултрастрой е номер 1, заедно с Иван Борисов. И всички недоволковци могат да си гледат работата. Явно толкова са били работници, за да очаквате отношение на среща. Обиден или неуместен коментар?
13 Анонимен потребител v
18 февруари 2010, 22:55
В цял свят се причухме със събарянето на Мавзолея, а ако някой ден се наложи да се свали тази сграда в Света Тройца незнам до къде ще се прочуем. Обиден или неуместен коментар?
14 Анонимен потребител Radoslav
10 април 2010, 00:17
Ултрастрой е номер 1 Обиден или неуместен коментар?
15 Анонимен потребител r
19 април 2010, 16:35
които,не е работил с ултра строи тои хе зхае каква фирма е.Аз работя в нея от 4 години и тя е супер.А за иван борисов той е номер 1,страхотен шеф и страотен 4овек Обиден или неуместен коментар?
16 Анонимен потребител r
19 април 2010, 16:35
които,не е работил с ултра строи тои хе зхае каква фирма е.Аз работя в нея от 4 години и тя е супер.А за иван борисов той е номер 1,страхотен шеф и страотен 4овек Обиден или неуместен коментар?
17 Анонимен потребител работник
10 юни 2010, 16:37
18 Анонимен потребител cOzmOo
11 юли 2010, 13:14
"Казва се армировка, не арматура." Отвори един речник и тогава се излагай публично Обиден или неуместен коментар?
19 Анонимен потребител petkov
16 януари 2011, 08:41
опражяи се за да бадем добре и ние!!!!!!!!!!! Обиден или неуместен коментар?

Добавяне на коментар


За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: SofiaEcho.com