"Лидл" отваря два магазина във Варна до края на октомври

Дискаунт веригите бавно навлизат на варненския пазар

[ изпращане ] [ принтиране ] [- намаляване ] [+ увеличаване ] Автор: Строителство Градът
36919 прочитанияГерманската верига "Лидл" навлиза на варненския ритейл пазар едновременно с три магазина, два от които трябва да отворят врати до края на октомври.

Първият магазин "Лидл" е разположен в местност "Терасите", в кв. "Владислав Варненчик" и е в строеж от началото на юни. Търговският обект е в парцел с площ 6699 кв.м, граничещ с бул. "Девети май". Подходът към имота е осигурен от новопроектирано локално платно. Магазинът е с разгъната застроена площ от 2033 кв.м.
Търговският комплекс ще разполага с общо 97 открити паркоместа. Сградата ще се изпълнява на два етапа. Първият етап включва изграждането на основната сграда с помещенията за дневен и нощен прием, търговската зала, битовите и санитарните помещения, администрацията, помещението за приготвяне на хляб и цялата вертикална планировка – паркинга, подходите за зареждане, озеленените площи и подпорните стени. През предвидения втори етап ще се изградят помещения за обратно изкупуване на амбалаж – приемно помещение и склад.
Планирано е обектът да бъде завършен в началото на октомври.

Вторият магазин "Лидл" е разположен в кв. "Възраждане", непосредствено над магазин "Кауфланд". Строителството му стартира преди дни. Търговският обект е разположен в парцел с площ близо 4000 кв.м. Той ще бъде с обща площ от 2150 кв.м и ще разполага със 120 паркоместа. Завършването е планирано за края на октомври. Строителният надзор и на двата строящи се магазина се изпълнява от "Инекс консулт" ООД.
Третият магазин от веригата предстои да бъде изграден в района на бившия завод за дизелови двигатели ВАМО, който беше съборен преди две години. Все още не е проведен търг за избор на изпълнител на обекта.

Въпреки прогнозите дискаунт веригите навлизат твърде плахо на варненския пазар. Само допреди два месеца в града оперираха единствено българската верига "Пикадили", "Метро", дискаунтърът "Кауфланд" и "Билла". Първият представител от дискаунт сегмента преди няколко години бе "Кауфланд". През тази година се очертава по-масирано навлизане на дискаунт веригите, което значително ще изостри конкуренцията в сектора на бързооборотните стоки във Варна.

Почти по едно и също време, през май, отвориха врати френската "Карфур", разположен в новооткрития "Гранд мол", и "Пени маркет", на REWE,  разположен във варненския квартал "Владиславово". В момента завършва строителството на втория магазин от веригата "Кауфланд" във Варна. Той е разположен в съседство на "Мол Варна" и предстои да отвори врати до средата на август. Изпълнител на обекта е "Планекс" ООД.

До края на годината се очаква да заработи и магазин на словенската верига "Меркатор". Той ще бъде разположен в новопостроената "Варна тауърс". До момента веригата има само един магазин в България, разположен в Стара Загора.
Планира да открие още шест до края на 2010 г. Амбициите й са до 2012 г да завоюва 3% пазарен дял в сектора на бързооборотните стоки, който по данни на института за маркетингови изследвания GfК в България възлиза на 6.5 млрд. евро годишно.
Все още във Варна няма магазини на немската верига "Плюс" и на литовската "Максима груп", които масово са навлезли на българския пазар. В момента в страната работят 24 магазина от веригата "Плюс" и 30 от веригата "Максима" (Т-маркет).  Единственият магазин от веригата "Плюс" във Варненска област е разположен в Провадия и отвори врати в началото на декември 2009 г.

"Лидл" е част от Schwarz Gruppe, която държи и веригата супермаркети Kaufland. След дългото отлагане на навлизането на българския пазар в момента веригата разполага с шест завършени магазина. Нови 12 са в в строеж, а още девет са в различен етап на подготовка за строителство. В началото на тази година германската верига супермаркети "Лидл" засили навлизането си в България чрез придобиването на бизнеса на Tengelmann, собственик на магазините "Плюс".
Инвеститор         "Лидл България ЕООД &Ко" КД
Проектант                 архитектурно бюро "Е арх", Варна
Главен изпълнител           "Пътища и мостове" ЕООД

Проектант         "PS Дизайн"
Главен изпълнител         "Комфорт" ООД

Форум 83 коментара

скриване на коментарите

1 Анонимен потребител потребител
08 ноември 2010, 17:26
До кога във Варна ще се изграждат магазини на различни вериги в кварталите Възраждане и Владиславово?Изключение прави Пикадили, но тя е доста скъпичка. Живущите в кварталите Левски, Чайка и широкият център също се нуждаят от по-евтини стоки! Обиден или неуместен коментар?
2 Анонимен потребител варненец
08 ноември 2010, 19:58
Да го духате от престижните квартали !!!
преместете се да живеете във владиславово и ще имате и Лидл и Пени !!!
а сега купувайте безбозно скъпите стоки на пикадили и билла !!! Обиден или неуместен коментар?
3 Анонимен потребител кики
09 ноември 2010, 22:25
Да го духаш ти...ко завиждаш ли ни, че живеем в центъра, а!!!! И пари да ми дават в тоз генгерлик не отивам....!!! То това Владиславово във Варна ли беше или май там сте по към Добрич...хахахаха Обиден или неуместен коментар?
4 Анонимен потребител някой си там който живее в хубав квартал
10 ноември 2010, 00:14
Кики, ако не си на ясно на запад в предградията живеят точно хората с акъл и пари Обиден или неуместен коментар?
5 Анонимен потребител някой си там който живее в хубав квартал
10 ноември 2010, 00:18
а хубавия квартал е точно Владиславово Обиден или неуместен коментар?
6 Анонимен потребител мацка от широк център
10 ноември 2010, 19:12
Купуват евтини храни, защото дават луди пари за бензин да стигнат до града. Пикадили държи на качеството. Обиден или неуместен коментар?
7 Анонимен потребител kalina
10 ноември 2010, 20:34
На човек да му писне от хранителни магазини! Във Варна освен за хипермаркети, за друго почти не се инвестира. На кой му пука къде се отваря поредния магазин, след като хората с парите са едни и същи. Още повече, че със скапаните български заплати, ако ще и безплатна храна да ни дават, пак ще сме зле. Обиден или неуместен коментар?
8 Анонимен потребител някой си там който живее в хубав квартал
10 ноември 2010, 21:50
скъпа "мацка от широк център" в презряното Владиславово има и Бурлекс и Пени и дори ПИКАДИЛИ.Сега ще има Лидл а след това и Кауфланд.Ако за вас е стандарт боксониера без тераса но в ЦЕНТЪРА ...... то да Ви имам стандарта Обиден или неуместен коментар?
9 Анонимен потребител Кико
11 ноември 2010, 07:02
Ами ние ,които живеем на Бенковски кога ще имаме евтини магазини , защо само в крайните квартали се строят такива? Обиден или неуместен коментар?
10 Анонимен потребител никоя
11 ноември 2010, 10:03
знае ли някой дали търсят персонал в лидъл ..където и да е .. Възраждане ,Владиславово Обиден или неуместен коментар?
11 Анонимен потребител pepa
11 ноември 2010, 14:31
каде да си подам документите за работа бехора.някои знаели каде офица
Обиден или неуместен коментар?
12 Преглед на профил kaspar_bg [неутрално]
12 ноември 2010, 23:00
Малко е късно за това те вече си намериха хора и работят от месец вече. Обиден или неуместен коментар?
13 Анонимен потребител ivo
13 ноември 2010, 10:30
в владиславово има пикадили пени лидл бурлекс ще има и кауфланд а ви на центараи левски и чайка сте скучни с морската си градина и владиславово е наи якиа квартал Обиден или неуместен коментар?
14 Анонимен потребител simona
16 ноември 2010, 11:38
тез пък за 5 супермаркета във владиславово ще се избият.аз да не живея в супермаркети и да си правя разходките там.да се блъскам с някакви селяни които ровят като кокошки на боклук .евтино скъпо който както се уреди.паля си колата и до първия такъв магазин..никакъв проблем нямам .дето ако живея във владисливово после да си късам ръцете да мъкна 20 кила стока до нас хахахаха забрави.няма значение къде живееш.хората по селата ток нямат ние за някакви магазинчета се тропаме.сега ще си правят конкуренция както стана с кауфланд и карфур. за пикадили ко мога да ви кажа-ужас.зареждат точно определени стоки а това което ми трябва го няма никога ..и е скъпо,ако хванеш някоя промоция на олио веднъж годишно и отидеш с детето да вземате по2 бутилки защото на човек се полага по толкова хаха резаци
писна ми да строят магазини.да ни оправят стадиона, да почнат да правят пътища не само да закърпват дупките..тротоари няма..егати града Обиден или неуместен коментар?
15 Анонимен потребител добруджанец
17 ноември 2010, 11:22
"Владиславово" е прекрасен квартал.
Отваряш си сутрин прозорците на панелката и хоп- една "Добруджанска трибуна", аванта от вятъра.
И си е като на запад. Пълно с евтини хранителни хипери и боядисани в патладжаново "чужденци", които говорят някакъв неразбираем език.
Прекрасен обществен транспорт, разкошна инфраструктура, близост до центъра.
Като се изплюеш и плюнката ти пада в центъра.
И по добре тук и без ниви, с джип 3-4 ръка, отколкото в Добрич, без работа и с Лада.
Пък ей къде е Добрич, все едно отиваш в центъра. Обиден или неуместен коментар?
16 Анонимен потребител ivo
22 ноември 2010, 20:09


владиславово по-добър за живеене от левски и чайкаОбиден или неуместен коментар?
17 Анонимен потребител mima
22 ноември 2010, 20:57
18 Анонимен потребител от асп
23 ноември 2010, 10:28
аве ко туй ве,ко са карате за некви си магазини преди като ги нямаше тез пенита,тез лидъли и т.н. си бяхме доволни преди и молове нямаше ама нкой не казваше абе що не направят един мол в нашия квартал,а повечето от вас даже сигурно не са знаели ко е мол преди да ги направят тука Обиден или неуместен коментар?
19 Анонимен потребител от асп
23 ноември 2010, 10:29
аве ко туй ве,ко са карате за некви си магазини преди като ги нямаше тез пенита,тез лидъли и т.н. си бяхме доволни преди и молове нямаше ама нкой не казваше абе що не направят един мол в нашия квартал,а повечето от вас даже сигурно не са знаели ко е мол преди да ги направят тука Обиден или неуместен коментар?
20 Анонимен потребител 2
23 ноември 2010, 12:36
ВАРНА СЕ НАПЪЛНИ СЪС СЕЛЯНИ ДОКОГА БЕ Обиден или неуместен коментар?
21 Анонимен потребител shona
23 ноември 2010, 14:51
кв. Вл. Варненчик си има едно голямо предимство. Това е кристалният чист въздух, който те кара да дишаш по-леко. Аз имах приятелско семейство, което живееше до нас в центъра и се изместиха във Вл. Варненчик само заради детето което страдаше от бронхиална астма и въздухът му повлия чудесно и той сега е вече голям мъж. Чувала съм и за много други подобни случаи, защото работя в сферата на здравеопазването. Сутрин се стеле пелена от мъглана над Варна, а във Вл. Варненчик изгрява слънцето и небето е синьо. Обиден или неуместен коментар?
22 Анонимен потребител антиселяния
23 ноември 2010, 16:47
Най-добрия за живеене клартал в БГ е В.вово, а най-добрия град - Ямбол. Затова мисля да си продам старата кола и да си купя няколко 4-стайни апартаментчета във В-вово. и тогава кеф - ще си пазарувам на воля из В-вово-квартала на богатите Обиден или неуместен коментар?
23 Анонимен потребител ?
23 ноември 2010, 16:54
Тъпо е всички магазини да са в мизерните квартали!
Платежоспособното население не живее във В-не или във В-вово.
Хората които пазаруват /а не ровят само по рафтовете за да повреждата стоката или за да я отмъкнат/ и биха могли да направят някъкъв приличен оборот са в Левски, Чайка и ВИНС.
Когато на инвеститорите им дойде акъла в главите и започнат да строят магазините си на подходящите места, ще излязат и на печалба, до тогава ще търпят само загуби и току виж са напуснари БГ. Обиден или неуместен коментар?
24 Анонимен потребител bez ime
24 ноември 2010, 09:12
само ще те открехна че в била никък не е скъпо,там можеш да намериш св.месо само за 4.40 на килограм. Е к'во ще кажеш аааааа Обиден или неуместен коментар?
25 Анонимен потребител аз
24 ноември 2010, 15:14
хахаах като чета за какво се карате се сещам, когато бях на 5 се карах с братовчедка си кой град е по - хубав Варна или София, сега явно вие сте с акъл на 5 годишни щом се карате кой квартал е по - хубав. Обиден или неуместен коментар?
26 Анонимен потребител as
24 ноември 2010, 19:06
хеи вие ще се избиете тука за едни магазини ас живея в тополи ама не се оплаквам да доидат тука да построят един голиам магазин какво ще кажете а Обиден или неуместен коментар?
27 Анонимен потребител kikito
24 ноември 2010, 20:38
и в другите квартали ще има лидл и пени не се карайте цяла варна е красива няма най добър квартал така че Обиден или неуместен коментар?
28 Анонимен потребител kikito
24 ноември 2010, 20:38
и в другите квартали ще има лидл и пени не се карайте цяла варна е красива няма най добър квартал така че Обиден или неуместен коментар?
29 Анонимен потребител stelinkaa>>
24 ноември 2010, 21:46
абе кой ви е излъгал че добрич е лош градд хахахаа...имаме си метро ,кауфланд вече дори и мол две били си имаме!! не сме ние виновни чè сме малък град и нямаме подходящи места за строене така че си затворете устите малко ) и вече мога да кажа че вие сте селяни и цигании хахаха всички се изселиха при васс хаха Обиден или неуместен коментар?
30 Анонимен потребител Бранко
25 ноември 2010, 05:20
"Луда работа" колко ни трябва на нас Българите да се оплюем?-малко тъпа завист ииии готово ,,,,но ние я имаме много !ииии големи усти с които вече по малко се храним Обиден или неуместен коментар?
31 Анонимен потребител Възражданец
25 ноември 2010, 09:55
Смешни сте с тези спорове, с кола за 20 минути си където си искаш във Варна, в един голям град няма значение кой къде живее.....градът е голям, но жителите са му малки, манталитета им е малък.....запалете колата и ще идете в Лидл от "престижните си квартали", не може всичко да ви е във входа Обиден или неуместен коментар?
32 Анонимен потребител Джеки
25 ноември 2010, 10:18
Някои хора си живеят само във форумите. По-добре се хванете за работа и ще забравите за скъпи-евтини магазини Обиден или неуместен коментар?
33 Анонимен потребител cveti
25 ноември 2010, 10:23
с кои реис мойе да се отиде до лидл Обиден или неуместен коментар?
34 Анонимен потребител Мелания
25 ноември 2010, 11:06
Голям спор, голяма работа. Правят магазините там където има място за строеж все още. Все пак, за да отговаря един подобен магазин на някакви европейски и световни стандарти, трябва да е построен на по-голяма площ и да са осигурени достатъчен брой паркоместа, складове и т.н. И тъй като вече н централните части на Варна е презастроено, хората просто и да имат желание няма къде да го "пльоснат" този магазин. Обиден или неуместен коментар?
35 Анонимен потребител Галата
25 ноември 2010, 12:45
Ще се сетите ли за Аспарухово и Галата. Обиден или неуместен коментар?
36 Анонимен потребител Пепа
25 ноември 2010, 13:43
Видяхте ли какъв народ се стече към открития магазин във "Владиславово"? Лудост до побъркване!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Хиляди, маса, народ ????? Срам и унижение! Обиден или неуместен коментар?
37 Анонимен потребител Нели
25 ноември 2010, 15:36
А уж българина нямал пари,беден бил ..... Обиден или неуместен коментар?
38 Анонимен потребител rosi
25 ноември 2010, 18:50
39 Анонимен потребител Siso
25 ноември 2010, 21:55
малко факти за *платежоспособните* живущи в централната част на града,за които ВЛАДИСЛАВОВО е *гендерлек*(да ти имам речника градски хаха) и едва ли не гетото на Варна.1-во това е най големия по площ и население квартал. Така че не се чудете защо всички хипермаркети се строят тук.--5 детски градини,6 аптеки,поликлиника,3 училища,стадион,пикадили,брлекс-сва,пени,лидл,киносаон ,автосалони,автомивки,стротелен хипермаркет,чудесно озеленен и осветен парк за отдих и разходки-по площ колкото централния градски площад,без който спокойно можем,понеже междублоковите пространства са огромни църква, мебелен магазин,аворемонтни работилници
пицарии,хлебарници,казина,ехани,ветеринарни кабинети, денонощни магазини ,не им знам точния брой.Отделно 3 супермаркета и 2 големи пазара,няколко фитнес зали и спа салони.Тук се диша въздух какъвто се е дишал преди 20 години в центъра на Варна Да ме извинят съкварталците ,че пропускам по дребните удоволствия,но пък да имаме милост към останалите О извинете в момента се строи и кауфланд. (неможах да се въздържа) Обиден или неуместен коментар?
40 Анонимен потребител magazinera
25 ноември 2010, 22:35
яд ме е ,хората не ми купуват стоката,как ме е яд,как пе4елих преди сега вече не.направо ще се пръсна от яд Обиден или неуместен коментар?
41 Анонимен потребител Трошевка от Трошево
25 ноември 2010, 23:28
Хей, Владиславовци не се възгордявайте толкова все пак и 3-те Мола са в Трошево,както и по един магазин от всяка верига!Шегувам се ,но си е истина.Явно на вас всичко ви е ок, щом сте тръгнали да се карате за кварталите кой е по-по-най!А виждате ли какво се случва когато българинът чуе за ПРОМОЦИИ-кой си загубил детето в навалицата ,кой мъжа,днес цял ден се тръби по ТВ :"Не сме толкова гладни ,толкова ни е акълът".Е какво ще кажете харесва ли ви това определение? Обиден или неуместен коментар?
42 Анонимен потребител Трошевка от Трошево
25 ноември 2010, 23:37
"яд ме е ,хората не ми купуват стоката,как ме е яд,как пе4елих преди сега вече не.направо ще се пръсна от яд "-нали това е целта на големите хипермаркети,да закрият
малките магазинчета,за съжаление явно успяват,но се съгласете че и на вас, би ви било по добре да отидете ,в един такъв магазин и да напазарувате всичко ,вместо да обикаляте квартала за да си набавите това което търсите. Обиден или неуместен коментар?
43 Анонимен потребител radi
26 ноември 2010, 00:36
стига с тез кавги ...всек за6то се товари ..балгарина си оставя баи ганü..от кадето ı накадето отиваа няма зна4ение ..тоü си е са6тия ..от центар или владиславово...а отностно тарговията...всеки хипер маркет се опитва да обхване ..пазарната мрежа..жси4ко е тарговска и пазарна политика..пак май се перат някви пари4ки...от об6ината и уş 4уждите инвестиции...няма спасение балгария потова бавно и славно... Обиден или неуместен коментар?
44 Анонимен потребител radi
26 ноември 2010, 00:45
лидл??? да видем с какво 6е допренесе за балгарияя...и дали 6е се пребори с лидера пикадили в 4астност за варна говоря ..успех ... 6е се надяваме и в централните квартали да отвори врати левски например ...не 4е сам аз ли4но от тоз квартал..но няма тук голям избор ...а е голям квартала..и все млади хора живеят ...мн.се разрасна квартала ..и му липсват такива хипер маркети като лидл.. надявам се да се полу4е ... Обиден или неуместен коментар?
45 Анонимен потребител важна
26 ноември 2010, 10:05
Вие нещо май много насериозно се взехте всички! Всеки ще си живее където го кефи ; (или както обстоятелствата са го наложили.) Ама тези изцепки на владиславовски бекове нещо много не е кефят (разбирам че ти е кофти да живееш сред мангалите,, кво да се прави-съдба).Цигани в Левски не виреят ха-ха (изяж се) Обиден или неуместен коментар?
46 Анонимен потребител Ина
26 ноември 2010, 11:41
Аз лично живея във Възраждане, но където и да живееш е хубаво преди да започнеш да хулиш по форумите да научиш елементарни правила за правопис - след точка се започва с главна буква. Обиден или неуместен коментар?
47 Анонимен потребител nqkoj
26 ноември 2010, 12:42
да го духат всички големи вериги....накрая няма да остане народ да пазари простотиите им! Обиден или неуместен коментар?
48 Анонимен потребител виничанка
26 ноември 2010, 14:20
ах, ами във Виница кога най-сетне ще построят хубав голям магазин, че що пари сме струпали за харчене.... Обиден или неуместен коментар?
49 Анонимен потребител тони
26 ноември 2010, 20:48
всички,които спорите сте все глупави хора или не работещи
какво е значението къде са магазините,молете се да имате работа а от там
и пари .,за да живеете и след това да пазарувата,всичко е пълна безмислица Обиден или неуместен коментар?
50 Анонимен потребител varna
27 ноември 2010, 07:08
моми4ета и мом4ета за6то да няма евтини магазини (хранителни стоки) без храна никои не остава но с тези малки заплатки анякои и изоб6то ги няма надявам се лидал данеси променя цените задае достапен магазина за всеки Обиден или неуместен коментар?
51 Анонимен потребител бай-тоз
28 ноември 2010, 08:39
Простотията ви няма край да се обиждате, напомня ми за кадрите по телевизията когато се мачкаха хората пред магазините.Живея в Аспарухово и също имам симпатии към квартала си.
Когато трябва да пазарувам просто се качвам в колата и зареждам за цяла седмица.
Евтини магазини ... много от тях имат лоша стока или неизвестни производители ..за да бъде евтино е така..
Сами се замислете дали един колбас може да струва 1,50 и дали има нещо полезно в него.
В Аспарухово също отвориха Пени но не бих го сравнил с Била / според мен в Била е по-качествена стоката/.
Ако имахме още няколко магазина бих ги сравнил и тях.За мен и моето семейство е важно качеството а не евтината цена на колбас който реално не е такъв.Както се казва ...за всеки влак има пътник... Обиден или неуместен коментар?
52 Анонимен потребител siseto
28 ноември 2010, 21:43
абе тези магазини са готини,кофти е 4е така се излагаме като пуснат не6то евтини4ко.Хората са бедни и на това 4акат особенно пенсионерите с тия мали пенсии,но правителството ни нехае за това.В много европеиски страни ги има хубаво е 4е навлизат и у нас нека икономиката се развива. Обиден или неуместен коментар?
53 Анонимен потребител Sladur4eto
29 ноември 2010, 13:22
Може да има хран. магазин във входа, по точно на 2рия етаж на блока. Това е Билата на Вл. Варненчик. Аз харесвам всички магазини и Молове. Пикадили и Карфур са супер. :P Обиден или неуместен коментар?
54 Анонимен потребител иво
30 ноември 2010, 20:14
А ве ня се правете ве селяни от левски и чайка вие дето сте фанати от гората сте такива.владиславово и кайсиева са с населание повече от 50 000 души.Тук се строят най добрите магазини пени пикадили бурлекс лидл а покъсно и кауфланд.вие селяни от левси чайка центар трошево нямате нищо и нямате зеленина .Живял съм в левски една година и за една година се построиха около къщата забележете къщата в левски 11 кооперацици и сцвят синю и жълто и все още кооперациите са празни. Обиден или неуместен коментар?
55 Анонимен потребител bodliva_tel
01 декември 2010, 17:50
я яште лайна всичките по хубаво да се спре дасе строят такива магазини по хубаво да строят общински жилеща Обиден или неуместен коментар?
56 Анонимен потребител HAMSTERA
02 декември 2010, 12:24
НЕ МИ ХАРЕСВА САМИЯ МАГАЗИН НА ЛИДЛ КОИТО СЕ НАМИРА В ВЛАДИСЛАВОВО.ПЛОСТА Е ДОСТА ГОЛЯМА,НО НЕМОЖЕ ТРУДНО СЕ РАЗМИНАВАТ С КОЛИ4КИТЕ.НАПРЖИ МЕ ГОЛЯМО ЖПЕ4АТЛЕНИЕ 4Е,ХОРАТА КОИТО СА СЕ НАРЕДИЛИ ОТВАНКА И 4АКАТ НА ОПА6КА.ТОЖА ЦЯЛА ГОДИНА ЛИ СТЕ БАДЕ ТАКА.ОПА6КА ЗА САМИА МАГАЗИН НА ''ЛИДЛ''.ТОЖА НЕМОЖЕ ДА ПРОДАЛЖАЖА ТАКА И ТО ЦЯЛА ГОДИНА. Обиден или неуместен коментар?
57 Анонимен потребител sisi
02 декември 2010, 12:31
каквото и да направят ако 6те и пера да си завият Вадисливово си е то4но квартала на турбо мангалите,и на наи -простото об6тество което може да саштествува Обиден или неуместен коментар?
58 Анонимен потребител sisi
02 декември 2010, 12:34
каквото и да направят ако 6те и пера да си завият Вадисливово си е то4но квартала на турбо мангалите,и на наи -простото об6тество което може да саштествува Обиден или неуместен коментар?
59 Анонимен потребител иво
03 декември 2010, 21:12
най простото общвство е там където живееш ти сиси къдетои да то в максудата

Обиден или неуместен коментар?
60 Анонимен потребител иво
03 декември 2010, 21:24

владиславово е най якиа квартал другите квартали са грозни и мръсни ние може да имаме цигани но вие имате циганщина
Обиден или неуместен коментар?
61 Анонимен потребител иво
03 декември 2010, 21:27
владиславово е най якиа квартал другите квартали са грозни и мръсни ние може да имаме цигани но вие имате циганщина Обиден или неуместен коментар?
62 Анонимен потребител някой си
11 декември 2010, 22:58
еми всеки си избрал къде да живее в Владиславово са всички яки магазини а от останалите квартали да идват в ВЛАДИСЛАВОВО ! ~~ както и сега ! СВИКВАЙТЕ Обиден или неуместен коментар?
63 Анонимен потребител Вера
18 декември 2010, 23:19
Честно казано, убедена съм, че всички които са писали тук имат спешна нужда от повече книги и буквари, отколкото от храна. Като чета правописните грешки ви и безполезния ви спор си мисля, че е по добре да съм си от ДОБРИЧ !!! Обиден или неуместен коментар?
64 Анонимен потребител СИЛВО
03 януари 2011, 10:27
Колкото и да спорите и да се дразните и плюете магазините нито ще ги приместите нито ще построите нови в центъра 1 на Варна защото първо пространството не позволява и второ площа която се заема също струва пари и в различните квартали цените са различни, а и с това се съовразяват фирмите на тези магазини.
А що се отнася до това кой е новия център на град Варна е Младост там се помещава всичко-METRO TECHNOMERKET TECHNOPOLIS M.BRIKOLAJI PRAKTIKER KAUFLAND 2 LIDL PIKADILI МОЛВАРНА ГРАНДМОЛ МОЛ 2 КУЛИ ГАЛЕРИЯ Обиден или неуместен коментар?
65 Анонимен потребител Ивето
04 януари 2011, 12:33
Абе хора какво е значението кой каде живее и къде какви магазини се строят,защото Варна се напълни с разни молове, ефтини хипермаркети и бензиностанции не остана поляна която да не е застроена.А защо никой не казва нищо за детските градини ,че недостигат и хората по цели денонощия чакат по опашки на миносови температури само и само за да могат да запишат деца си а вие сте седнали да спорите каде какъв магазин са отворили и каде било по хубаво за живеене СРАМОТА Е просто нямам думи Обиден или неуместен коментар?
66 Анонимен потребител мммм
07 януари 2011, 15:29
Какво значение има къде са магазините като цените са европейски а заплатите африкански .Ниски цени -пълни глупости. пуснат портокали и мандарини или кремче с намаление ,даже и банани за екстра и ни гледат сеира А количките им като танкове Мисля че трябва да помислят за сфетофари вътре Учудващо недомислие за немската прецизност Второто ми посещение ще бъде когато предложат кило свинско от 600г за2.00лв Ето това е евтиния. Обиден или неуместен коментар?
67 Анонимен потребител ivp
11 януари 2011, 20:11
знаетили ко владиславово е по хубав квартал от кайсиева градина където живея аз Обиден или неуместен коментар?
68 Анонимен потребител ivo
11 януари 2011, 20:19
слушай те внимателно левски чайка цветен младост трошево възраждане ,ВЛАДИСЛАВОВО е най готиния квартал с най готините хора и с най яките панелки.ние имаме цигане отгоре високите блокове,но тежко им горко на ТРОШЕВО които са точНО ОТГОРЕ МАКСУДАТА Обиден или неуместен коментар?
69 Анонимен потребител SSiiSSii
14 януари 2011, 11:56
Отвори ли Лидл във Възраждане? Имате ли инфо и склонни ли сте да споделите с мен ? Обиден или неуместен коментар?
70 Анонимен потребител SISA
19 януари 2011, 18:46
ЗНАЕЛИ НЕКОИ ДАЛИ СА ОТВОЛИЛИ ВЪЗРАЖДАНЕ ЛИДЛ Обиден или неуместен коментар?
71 Анонимен потребител SISA
19 януари 2011, 18:47
ЗНАЕЛИ НЕКОИ ДАЛИ СА ОТВОЛИЛИ ВЪВ ВЪЗРАЖДАНЕ ЛИДЛ Обиден или неуместен коментар?
72 Анонимен потребител Svilkata
25 януари 2011, 16:37
Истината е колохозния пазар , има жси4ко на жсякакжи цени Обиден или неуместен коментар?
73 Анонимен потребител vesit0
25 януари 2011, 18:04
до ivo [весело]
---> Владиславово .. пфф ... бхт тупия квартал ... то да ви иам селяндурите тупи .. ... само цигани .. да ви имам и забилия квартал аз .. Обиден или неуместен коментар?
74 Анонимен потребител ivo
29 януари 2011, 17:50
до весито
владиславово е най якия квартал и си имаме кауфланд лидл пени бурлекс пикадили
в владиславово хората дишат чист въздох тук живеят хората с акъл и пари.Незнам къде живееш веси но там не е по готино от тук.мисля че живееш в максудата защото само циганите са толкова прости колкото тебе но не всички щото има и умни които живеят в владиславово Обиден или неуместен коментар?
75 Анонимен потребител геШа
06 февруари 2011, 15:07
вадислав0в0 си е най хубавия квартал и за нас е красив за нас а весит0ти или си няк0е к0мплексиран0 лапе или си няк0я префарцунена кифла ВАДИСЛАВОВО Е НАЙ ЯКИЯТ КВАРТАЛ Обиден или неуместен коментар?
76 Анонимен потребител nikcool
10 февруари 2011, 15:01
Абе вие кво откачили ли сте всички.
Никъде в нормалните страни,защото нашата не е от нормалните,не се строят такива хипер маркети,молове и др. магазини,където има голям поток от потребители.
И защо ли не го правят това?
Ами те са по-прости от нас за това ще да е.
Всякакви такива магазини се строят в покрайнините на градовете,като се съобразяват с застроителните планове на градовете,изключение правят вече построени такива.
А какво е тук наред с претовареният трафик,нестига строителната техника и камиони по 50тона с товар,ами сега и тирове които зареждат тези магазини.
А ми какви искате да са ви улиците,следкато не виждате по на далеч от носовете си,и се дърлите кой в кой квартал живеел,вярно е че тия коментари са най-вероятно,на малолетни но явно родителите им така са ги възпитали.
Простотия Българска !!!!!!!!!!!!!!
Обиден или неуместен коментар?
77 Анонимен потребител Vaena
12 февруари 2011, 18:57
Безсмислени спорове. Първо се научете да пишете на Български, после спорете кой от къде е. За пояснение Владиславово беше село и после квартал на Варна. Има много по-важни неща от това къде живеем и къде какви магазини строят. Пораснете но не на години а на акъл. Съгласен съм с последния пост, че тук пишат непълнолетни, но не знам на години или на акъл. Обиден или неуместен коментар?
78 Анонимен потребител ivo
22 февруари 2011, 21:16
възраждане е бахти тъпия квартал само цигани и прости селяни които там живеят в грозни панелки имат кауфланд и ние в владиславово имаме имат лидл а ние имахме преди тях. възражденаца-ТЪП владиславеца-умен с квартала си
айде че ще си живуркам тука а не в възраждане с циганите В КАЗАНА Обиден или неуместен коментар?
79 Анонимен потребител gogo centar
19 март 2011, 17:55
живееем в наи хубавия град за мен в цяла бг , навсякаде е добре щом е варна не се караите а се гордеите щото 70% от бг желаят да са на ваше място Обиден или неуместен коментар?
80 Анонимен потребител mera
26 март 2011, 17:53
колко сабрана простотия... Обиден или неуместен коментар?
81 Анонимен потребител mera
26 март 2011, 17:53
колко сабрана простотия... Обиден или неуместен коментар?
82 Анонимен потребител теодора
27 март 2011, 12:03
искам да знам къде се подават документи за работа в Лидл
Обиден или неуместен коментар?
83 Анонимен потребител jijo
30 март 2011, 09:53
малеее като ва гледам, ще се избииете, за няколко магазина. Българската простотия краи няма, осъзнаите се бре хора.Доколкото виждам, умствения багаж на доста хора из варна им липсва, и все по горд ставам че съм от Добрич. Обиден или неуместен коментар?

Добавяне на коментар


За да коментирате, моля влезте в профила си или се регистрирайте.

Прочетете и "Правила за писане на коментари".

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: SofiaEcho.com